Family Fortress

Een uniek speelkasteel voor jong en oud

Leven in je eigen (speel)kasteel

Volledig gemaakt van duurzaam en stevig karton.

In samenwerking met de getalenteerde 3D artiest Yannick Stoot maakten wij het kartonnen speelkasteel; Family Fortress. Yannick was verantwoordelijk voor het volledige project inclusief de technische aspecten. Mijn bijdrage was een geheel eigen ontwerp te maken voor de volledige uitstraling van het speelkasteel, de opbergkist, de handleiding en de speelgoed zwaarden.

 

Het speelkasteel Family Fortress is speciaal ontworpen om de fantasie van kinderen te prikkelen en te activeren. Met grote, kleurrijke illustraties waar talloze kleine grapjes in zijn verwerkt blijf je elke keer weer nieuwe dingen ontdekken. Zo zie je bijvoorbeeld een klein muisje die aan het douchen is bij de regenpijp, en slaat de blinde mol met zijn blindegeleidestok tegen de draak.

 

Helaas is het ontwerp vanwege financiële tegenvallers nooit verder gekomen dan een eerste druk en heeft het daardoor nooit de winkels bereikt. Ondanks ons harde werk en talloze positieve reacties blijft een eerlijk, duurzaam en betaalbaar speelkasteel voorlopig een droom. 

– Klik op een afbeelding om deze te vergroten.  

Het speelkasteel inclusief opbergkist

3D model door Yannick

In het ontwerp vonden we het belangrijk dat het speelkasteel Family Fortress een aanvulling was op iemands inrichting en geen onhandig grote doos. Daarom hebben we ons best gedaan het kasteel zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor zowel jong als oud. Door middel van speelgoed wapens voor volwassene, open ramen en deuren en verstopte kijkgaten biedt het speelkasteel veel interactie binnen de familie.


Links een 3D model gemaakt door Yannick van een van de eerdere versies van het speelkasteel en de opbergkist. In deze variant was het idee om bepaalde elementen wit te laten zodat kinderen dit zelf in konden kleuren. Dit idee hebben we uiteindelijk laten vervallen in het definitieve ontwerp.

Meer weten of interesse in samenwerken?

Ben je op zoek naar een illustrator voor jouw kinderboek, speelgoed of ander product voor kinderen? Als illustrator met een oneindige fantasie help ik je ontzettend graag met het visualiseren van jouw unieke ideeën. Laten we samen wat moois maken!