Examengevat

Illustraties van en voor scholieren, in opdracht van Mediacooks

Samengevat in een illustratie

Gepubliceerd als visuele aanvulling op de website en in examenbundels.

Examengevat is tot stand gekomen voor en door scholieren. Om de slagingskans van scholieren met ruim 80% te verhogen maken zij examenbundels, oefenexamens en samenvattingen. De lesstof wordt op een duidelijke en vooral toegankelijke manier uitgelegd. 

Via Mediacooks kreeg ik de vraag om illustraties te ontwikkelen ter ondersteuning van de website en het lesmateriaal. Elk schoolvak heeft twee unieke illustraties die het vak visualiseren. Om de illustraties aantrekkelijk te maken voor de doelgroep heb ik gebruik gemaakt van scholieren met verschillende etniciteiten en zit overal iets van humor in. Deze humor komt vooral terug in de vorm van herkenbare en typerende elementen per schoolvak. Zo zie je bijvoorbeeld bij het schoolvak Nederlands blokjes kaas met een vlaggetje en drinkt de scholier die Engels studeert een kopje thee. Dit maakt de illustraties luchtig en toegankelijk.

– Klik op een afbeelding om deze te vergroten.  

Blader door de schoolboeken

– Klik op een afbeelding om deze te vergroten.  

Bereik jouw doelgroep

Wil jij net als Examengevat een geslaagde visuele communicatie? Kies dan voor een illustratie als ondersteuning van jouw content. Liever jouw verhaal in een compleet visueel beeld? Bekijk de mogelijkheden van een cartoon of strip. Voor meer informatie en advies neem dan contact met me op.

Geslaagd illustratie