Koninklijke Landmacht

In opdracht van de eenheid Materiaallogistiek Commando Land

Een visuele oplossing

Cartoons als aanvulling op een presentatie

Om zich aan te passen aan de snel veranderende wereld kwamen zo’n 150 leidinggevende uit alle onderdelen en locaties van de eenheid Materieellogistiek Commando Land samen op de Kromhoutkazerne in Utrecht. Speciaal voor deze dag werd mij de vraag gesteld om de diverse onderwerpen toegankelijk te maken voor het hele publiek.

De eenheid liep tegen verschillende struikelblokken aan binnen de onderwerpen ‘Mens’, ‘Middelen’ en ‘Manieren’. Door middel van humoristische cartoons vertaalde ik deze struikelblokken, maar ook vooral de mogelijke oplossingen, naar een begrijpelijk visueel beeld. 

– Klik op een afbeelding om deze te vergroten.  

Verhaal met een knipoog

Cartoons als achtergrond visualisatie

Voor de inkoopdag 2019 kreeg ik vanuit de eenheid Materieellogistiek Commando Land de vraag om een deel van hun werkprocessen te visualiseren. Het was hierbij belangrijk om met een knipoog duidelijk te maken hoe belangrijk deze eenheid is voor zowel externe als interne partijen van het Ministerie van Defensie.

De cartoons laten op humoristische wijze met lichte zelfspot de werkprocessen binnen de eenheid zien. Iedere cartoon heeft een ondersteunende dialoog die duidelijk aantoont wat hun kernwaarden zijn. Deze transparantie maakt de eenheid uniek binnen het ministerie.

– Klik op een afbeelding om deze te vergroten.  

Interesse in een cartoon?

Ontdek hoe een cartoon jou kan helpen met het vertalen van struikelblokken, oplossingen en diensten naar een toegankelijk visueel beeld. Ik help je graag!

cartoon als visuele communicatie